Bastuba

Marcel BoomMarcel begon on 11 jarige leeftijd met bastuba spelen bij de Koninklijke Harmonie van Gronsveld waar hij ook zijn eerste opleiding genoot. Tijdens de lessen aan Kumulus te Maastricht werd hij in 1984 aangenomen bij het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest. Met dit orkest, waar hij overigens nog steeds remplaceert, maakte hij concertreizen naar o.a. Boston, Dallas, San Antonio, Valencia, Sofia en Letland. Ook tijdens zijn diensttijd was Marcel werkzaam als muzikant. Na een succesvol proefspel werd hij aangenomen bij de Kapel der Genie waarmee hij o.a. concertreizen maakte naar Hamburg, Kiel en Lourdes.

In het begin van de negentiger jaren werd hij aangenomen als eerste Bb-bas van Brass Band Limburg. Met de brassband maakte hij reizen naar o.a. Cardiff, Bern en Montreux. Naast zijn lidmaatschap van Brass Band Limburg is Marcel regelmatig te beluisteren bij Sainte Cecile Eijsden, De Koninklijke Harmonie Thorn en Colchester Brass (GB) om er enkele te noemen. Eind 2006 heeft hij samen met een viertal andere muzikanten de theatergroep Koperpoets opgericht. Ook is Marcel regelmatig op de Limburgse concourspodia te horen. Daarnaast is hij als vaste studiomuzikant verbonden aan Marlstone Music. 

Naast het klassieke HaFaBra repertoire is Marcel ook regelmatig op de theaterpodia te zien. Zo deed hij samen met het Huis van Bourgondië de productie "Doa tuut 't". In 2008/2009 tourde hij met Theatergroep Het Vervolg in het stuk "Kaatje is Verdronken" langs alle grote theaters in Nederland. In 2017 was hij te zien en horen in Shanghai en omgeving met een tournee met Koperpoets.

Meer referenties kunt u hier vinden en wanneer u een opname wilt horen van Marcel, dan kunt u deze hier beluisteren.

tuba-1c